Share this Content:
         

Customer centricity in de financiële sector

 

spotONfriday webinar: 'Customer centricity in de financiële sector'

Financiële instellingen zoals banken en verzekeraars hebben te maken met grote hoeveelheden klanten, particulier en zakelijk. Naast het bieden van persoonsgerelateerde producten zoals lening, hypotheek of een verzekering beschikt de financiële industrie door de omvang van de klantbestanden over een schat aan digitale klantgegevens. Des te prangender het onderwerp customer centricity. Want hoe zet je nu de klant centraal terwijl winstgevendheid het hoofddoel blijft?

Voor de jaarlijkse ‘Expeditie Marketing’ van B2B Marketingbureau spotONvision in samenwerking met Canon Nederland, onderzochten spraken we met 15 respondenten van toonaangevende financiële bedrijven over hoe zij de klant en het klantbelang centraal zetten in hun organisaties. In dit webinar leer je wat de grootste take-aways zijn.

Ingrid Archer is een marketing- en communicatieprofessional pur sang met inmiddels meer dan 20 jaar ervaring in Business-to-Business marketing en communicatie. Ingrid is mede-oprichter van spotONvision en het B2B Marketing Forum. Zij initieerde succesvolle campagnes in diverse sectoren en is een van de experts op het gebied van contentmarketing, buyer persona’s en lead nurturing in B2B. 

Na dit webinar weet je:

Hoe banken en verzekeraars de klant centraal stellen

Wat het centraal zetten van de klant betekent voor marketing en communicatie 

Wat de rol is van cultuur en customer journeys

Wanneer een organisatie zichzelf als succesvol beschouwt

 

Wil je weten hoe spotONvision kan helpen bij het centraal stellen van de klant? Mail ons dan via info@spotonvision.com of bel
+31 (0)20 705 58 88.